Efter SVT-intervjun – SD-politiker tvekar om framtiden

Uppdaterad
Publicerad

Efter intervjun med SVT:s Värmlandsnytt tvekar nu Britt Engqvist, SD:s förstanamn i kommunfullmäktige i Karlstad, om framtiden.

– Jag kan inte säga något säkert hur det blir inför valet, säger hon till Värmlandsnytt.

Intervjun, där Britt Engqvist har svårt att svara på frågor rörande SD:s politik, har spridits som en löpeld på nätet.

Sverigedemokraterna i Värmland växer och i Karlstad räknar partiet med en vågmästarroll i kommunpolitiken.

Men i en intervju som SVT publicerade på onsdagen, var det inte många frågor som Britt Engqvist – Sverigedemokraternas förstanamn i kommunfullmäktige i Karlstad – kunde svara på.

På frågan om vilka partier eller vilket block som Sverigedemokraterna kan tänka sig att stödja svarar hon:

– Nej, jag är inte tillräckligt insatt när det gäller blockpolitiken. Jag har bara suttit i fullmäktige i tre år och har haft fullt upp med att lära mig.

Branschtidningen Dagens Media uppger att Engqvist bestämt sig för att lämna politiken bakom sig.

– Jag har funderat på det länge men har inte varit säker. Nu pratade jag med de andra i partiet och då kom vi fram till att jag ska sluta. Intervjun gav mig en kick att sluta. Jag har mycket nog att göra ändå med mina hästar, hundar och katter och så sitter jag i tingsrätten. Dessutom är jag ju ingen ungdom direkt, säger Britt Engqvist till Dagens Media och tillägger:

– Det var inte meningen att jag skulle bli politiker egentligen. Det var ont om folk som ville engagera sig så jag kom in på ett bananskal. Men nu ska jag inte prata mer för då får jag bara mer skäll och skit. Jag är ingen bra talare.

Hon säger också till tidningen att hon skäms efter att ha sett intervjun.

– Jag höll på att få hjärtslag när jag såg den på tv:n. Jag hade hört att folk hade pratat om intervjun och jag förstod varför när jag såg den.

Har inte bestämt sig

Men till Värmlandsnytt säger hon på fredagsmorgonen att hon inte bestämt sig:

–  Det var så överilat och jag var så skärrad när de ringde mig från tidningen. Jag kan inte säga något säkert hur det blir inför valet, säger Britt Engqvist till Värmlandsnytt.

Britt Enqvist har också som politiker uppdrag i landstinget i Värmland och är nämndeman i Värmlands tingsrätt. Hon är också ledamot i naturvårdsrådet.

Se intervjun högst upp i artikeln.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.