Peter Hultqvist sa i riksdagen i dag att planerna på ett nytt regemente i, bland annat, Kristinehamn, ska genomföras som beslutat. Foto: SVT/TT

Efter oron: Försvarsministern bestämd om regementet i Kristinehamn

Uppdaterad
Publicerad

Den centerpartistiske riksdagsledamoten Daniel Bäckström (C) från Säffle krävde i dag svar från försvarsministern på frågan om satsningen på återetablering av nedlagda regementen kommer bli av. Frågan ställs efter ett uttalande från överbefälhavaren, Micael Bydén, i Svenska Dagbladet om att han inte kan lova att återetableringen av regementena kan förverkligas i enlighet med riksdagsbeslutet.

I sitt svar sa försvarsminister Peter Hultqvist (S) att han är bestämd på att försvarsbeslutet ska genomföras och att regeringen inte har några andra ambitioner än vad riksdagen beslutat.

Ett av de nya regementena är planerat att lokaliseras till Kristinehamn. Försvarsmakten ska enligt sitt regleringsbrev redovisa sin plan för återetableringen den 21 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.