Norrstrandsskolan i Karlstad Foto: SVT

Efter problemhösten: Norrstrandsskolan ska redovisa åtgärder och resultat

Uppdaterad
Publicerad

Våld, hot och petflaskebomber var några av de problem som förekom på Norrstransskolan i Karlstad i höstas. En rad åtgärder sattes in från kommunen för att skapa trygghet och nu vill politikerna i Karlstad veta om de gett resultat och om det krävs fler åtgärder.
– Vi ser förstås allvarligt på det här, säger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Niklas Wikström (L).

Under hösten har det rapporterats om en rad händelser på Norrstransskolan som handlat om hot, våld, narkotika, petflaskebomber och senast trakasserier mot en företagare. Kommunen har satt in flera trygghetsskapande resurser och polis, räddningstjänst och socialen har varit inkopplande.

Nu förstärker man skolhälsovården ytterligare med en psykolog och en specialpedagog, dessutom kommer skolan ha tre rektorer under hösten. Barn- och ungdomsnämnden har nu också beslutat att skolledningen ska rapporterar hur de åtgärder som satts in har fungerat och vad man har för avsikt att göra framöver.

– Vi vill ha en samlad bedömning av de åtgärder som gjorts och så vill vi veta om det behövs mer resurser som kräver beslut i nämnden senast i mars.

Är ni missnöjda med hur skolan hanterat situationen?

– Rutinerna har fungerat, men vi vill ju lära oss och bli ännu bättre på att hantera skolhot och annat som förekommit så vi kan vidta kraftfulla åtgärder, säger Niklas Wikström. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Problemen på Norrstrandsskolan

Mer i ämnet