Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon berättar Oliver Solberg om vad som står närmast på tur – och om drömmen om att få ta hem VM-pokalen. Foto: Frank Stenström

Efter succén: Solberg siktar mot VM-guld

Uppdaterad
Publicerad

Efter den gångna helgens succé i Svenska rallyt siktar Oliver Solberg högt. Men han passar också på att njuta av den prestigefyllda segern i soffan hemma i Mitandersfors innan det bär av mot nya mål.

SVT Nyheter Värmland träffade Oliver Solberg hemma i Mitandersfors under tisdagseftermiddagen för en pratstund om den gångna helgens rallyframgångar.

– Största känslan efter segern är nog lättnad. Det var en tuff tid hos Huyundai och att få vinna igen, få rätt känsla, det gör otroligt mycket för självkänslan, säger Oliver Solberg.

På ett bord i vardagsrummet står pokalen han fick efter att ha tagit hem WRC2-klassen i Svenska rallyt i Umeå. Det är en lycklig rallyförare SVT möter, men inte en som låter sig nöja med helgens framgångar.

I videon berättar Oliver Solberg om vad som står närmast på tur – och om drömmen om att få ta hem VM-pokalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.