Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Vanja Persson och Mathias Lindqvist om den nya biografen i Munkfors. Foto: Filip Jemtelius/SVT

Efter tolv års frånvaro – nu är bion tillbaka i Munkfors

Uppdaterad
Publicerad

2011 fick Munkfors stänga sin biograf. Anledningen: Det skulle bli för dyrt att byta ut tekniken. Tolv år senare har det nu investerats i ny teknik och biografen öppnar igen.

– Det råder en bred politisk enighet. För man ser att det är så viktigt att få tillbaka en biograf i Munkfors, säger Mathias Lindquist (S), kommunalråd i Munkfors.

Intresset för biografen är stort och något som flera personer i pensionärsrådet önskat. Flera av pensionärerna åker idag till biografen i Skoghall, som ligger 63 kilometer bort, när de vill se på film.

– Mötesplatser och det sociala nätverket som det blir, är ju väldigt viktigt både ung som gammal, säger Vanja Persson, VD för Munkfors förenings- och konferenscenter.

Öppning senare i år

Den förre detta tekniken som användes fram till stängningen 2011 finns fortfarande kvar i biografen, även om den kommer ersättas av ny digitalteknik.

– Jag vet inte vilket årtal den är från, säger Mathias Lindquist, om den tidigare tekniken.

Biografen väntas öppna för allmänheten någon gång under våren eller sommaren.

Se den äldre tekniken och den nya biografen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.