Ann Skagerling inspekterar Josefine Åhs Lagerbergs konstverk som nu hängs upp i Kronoteket. Foto: Niclas Brunell/SVT

Efter två och ett halvt års arbete – nu hängs utsmyckningen upp

Uppdaterad
Publicerad

Den 11 januari slår det nya kultur- och aktivitetshuset Kronoteket på Kronoparken upp dörrarna. Drygt 50 miljoner kronor kostar bygget där de sista detaljerna i den konstnärliga utsmyckningen nu monteras.

– Det är väldigt roligt att se verken i rummen och det är intressant att se hur de följer en runt om i huset, säger den Göteborgsbaserade konstnären Josefine Åhs Lagerberg som svarar för konsten i det nya aktivitetshuset.

Josefine Åhs Lagerberg har arbetat med framtagande av utsmyckningarna i två och ett halvt års tid. Arbetet har skett i nära samarbete med de Kronoparksbor som från och med den 11 januari får tillgång till lokalerna där parklekar ska samsas med en musikstudio, fritidsgård och bibliotek.

– Jag har varit med länge i den här processen och att nu stå här, under Josefines konstverk, känns fantastiskt även om det återstår en hel del för oss att göra innan öppnandet, säger Ann Skagerling som är det nya kultur- och aktivitetshusets bibliotekarie.

I videon ovan berättar Josefine Åhs Lagerberg om vad hon vill att hennes konst ska förmedla i de nya lokalerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.