Pandemin har slagit hårt mot restaurangbranschen. Foto: SVT

”En av våra sämsta helger någonsin”

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckans besked om kommande inskränkningar i krog- och restaurangnäringen förtvivlar bröderna Andreas och Mattias Olsson som driver ett flertal krogar i Värmland. 

– Det här var en av våra sämsta helger någonsin, säger Andreas Olsson om den gångna helgen.

Andreas och Mattias Olsson drev fram till i våras fem krogar i Värmland. En av dem, Bröderna Olsson elektriska i karlstad, stängdes innan sommaren som en följd av coronapandemin. Den kommer inte att öppna igen. Men hur det blir med de återstående fyra krogarna i Arvika och Karlstad är nu ytterst oklart.

– Utan stöd överlever vi inte. Vi kan inte ha utgifter utan intäkter, säger Andreas Olsson.

Coronapandemin

Redan innan restriktionerna om stopp för alkoholförsäljning efter klockan tio på kvällen trädde i kraft påverkades krogbranschen. Väldigt få valde att gå ut och äta och dricka under den gångna helgen och med det kommande stoppet för alkoholförsäljning efter klockan 22 ser det än mörkare ut för branschen.

– Det vore lika bra att stänga helt och komma tillbaka när det här är över, säger Andreas Olsson uppgivet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet