Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kroppen hittades av förbipasserande. Foto: Håkan Wikström/SVT

En person hittad död i vattendrag utanför Hagfors – polisen utreder mord

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern hittades död i ett vattendrag utanför Hagfors under måndagseftermiddagen. Platsen spärrades av och under tisdagen har polisen inlett en förundersökning om mord.

– Vi kan inte utesluta att ett brott har begåtts, säger Anders Dahlman, presstalesperson för Polisregion Bergslagen.

Personen ska enligt polisen ha anmälts försvunnen i mitten av förra veckan.

Klockan 16.18 larmades polis och räddningstjänst om en person som låg i vattnet i ett vattendrag utanför Hagfors. Polis åkte initialt med för att bistå räddningstjänsten.

– En inringare hade hittat en person som låg i vattnet. Räddningstjänsten kunde konstatera att personen var avliden. Anhöriga är underrättade, sade Christina Hallin, presstalesperson för Polisregion bergslagen under måndagskvällen.

Den avlidna personen hittades strax väster om Hagfors, vid sjön Värmullen.

– Vi har spärrat av vid fyndplatsen, på land, och tekniker är på plats för att säkra eventuella spår.

Utreder mord

Polisen i Värmland meddelade under tisdagen att de inte kan utesluta brott och har därför inlett en förundersökning gällande mord.

”Den tekniska undersökning som är vidtagen på plats samt de framtida undersökningar som kommer vidtas och analys av dessa kommer framgent sammanställas. Innan sammanställning är genomförd kommenteras ärendet inte vidare”, skriver polisen på sin webbsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.