Marianne Utterdahl (SiV), regionråd. Foto: TT/SVT

Erbjöd etnisk svensk tandläkare • Regionpolitikern: ”Inte alls bra”

Uppdaterad
Publicerad

De styrande partierna i Region Värmland vill ”gå till botten” med uppgifterna om diskriminering på en av regionens kliniker som Dagens Nyheter avslöjat.

”Vi har Maria, Sanna och Elsa. Tre damer som är ljusa”, säger personalen på en värmländsk folktandvårdsklinik till DN:s granskande reporter. Sedan följer en försäkran om att det går att, specifikt, boka en tandläkare som är etnisk svensk.

Förfarandet strider mot Region Värmlands värderingar och riktlinjer, klargör Värmlandssamverkan i ett pressmeddelande.

– Detta är inte alls bra att personal har gjort på det här sättet. Vi utgår ifrån att verksamheten reder ut detta och vi kommer även att följa upp detta. Samtidigt är det viktigt att klargöra, och poängtera, att du som patient har all rätt att känna dig trygg med att du kan kommunicera med din läkare och annan hälso- och sjukvårdspersonal, säger Marianne Utterdahl (SiV), regionråd, i pressmeddalandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer