Estetiska skolan firar med Grease-fest

Uppdaterad
Publicerad

Estetiska skolan i Arvika fyller tio år och firar det med återigen sätta upp den musical som spelades första året, den amerikanska High School-musikalen Grease.

Fyra olika teaterlag med 40 elever i varje lag. Några får dubblera, men i stort alla elever på Estetiska skolan i Arvika står på scenen på Scalateatern i Karlstad den här veckan.

– Det är intressant, även om jag ibland fått lite panik, skrattar regissören Malin Axelsson om att samtidigt fått regissera fyra olika teaterlag.

Det är elever från både högstadiet och gymnasiet på Estetiska skolan. De har fått rollerna efter audition och de olika teaterlagen spelar två föreställningar vardera på Scalateatern i Karlstad.

– Det är så sjukt kul, man har lärt känna så många nya människor på skolan och det har blivit en så bra gemenskap, säger Izabel Wästlund som har huvudrollen Sandy i lag Röd.

Elias Erixon Schärström har den andra stora huvudrollen Danny när lag röd står på scenen. Han brukar lyssna på 1950-talsmusik och gillar verkligen sin roll.

– Ända sedan jag såg filmen har jag tyckt att Danny är den där coola killen, den som man gärna vill vara.

50-talskläder har lånats in från alla hörn och kanter. Därtill har det sytts nytt och det har varit en hel del jobb vid sidan om det ordinarie skolarbetet.

– Det har varit väldigt mycket jobb. Först var det mest helger, men den senaste tiden även kvällar och faktiskt också en del på skoltid, berättar Maja Sveder som spelar Marty, en av tjejerna i Pink Ladies i lag Röd.

Sammanlagt ges åtta föreställningar på Scalateatern i Karlstad 27-30 mars.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer