Foto: Camilla Gustafsson/SVT

Estetiska skolan sätter upp Legally Blonde

Uppdaterad
Publicerad

Det är sjunde musikaluppsättningen som Estetiska skolan i Arvika nu tar sig an. Den här gången är det Legally Blonde som sätts upp.

Legally Blonde är historien om om Elle Woods, en ung blond och rik tjej som tycks ha fått allt. Men ändå lyckas hon inte få pojkvännen att fria till henne eftersom han inte anser henne tillräckligt seriös. Hon följer efter pojkvännen till Harvard där Elle får stå ut med hånskratt och förödmjukelser för sin ytlighet men där möter hon nya människor och lär sig att stå upp för sig själv.

”Kan vara elak”

Frida Bergman spelar rollen som Elle Woods i den ena uppsättningen och ser flera paralleller mellan sig själv och sin karaktär.

– Ja, hon är väldigt snäll. Hon kan vara elak om hon vill men hon vill alltid folks bästa och jag hoppas att jag också vill det, säger Frida och skrattar.

I den andra uppsättningen är det Ellen Väisänen som spelar huvudrollen.

Det är över hundra elever från Estetiska skolan som samarbetar runt föreställningen. Det är ungdomar från årskurs 7 upp till årskurs 3 på gymnasiet. Och repetitionerna har pågått i flera veckor inför helgens föreställningar.

– Jag har varit här heldagar, alla dagar och helger, säger Frida som verkar redo inför premiären.

”Väldigt roligt”

Ebba Stacho går sista året på högstadiet och lägger in kraft och energi i sin roll på scenen.

– Det är väldigt roligt. Det är väldigt jobbigt också men väldigt kul, säger Ebba,

Bakom ungdomarna står flera proffessionella. Emelie Sigelius regisserar årets uppsättning, danspedagogen Henry Alarcon coachar dansen, Charlotta Birgersson är sångcoach och Daniel Hägg är kapellmästare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.