Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Idag var det officiell invigning av nya lokaler på Centralsjukhuset i Karlstad Foto: Ulrica Olsson/SVT

Ett första steg mot nya CSK

Uppdaterad
Publicerad

Idag invigdes nya lokaler för tre kirurgavdelningar på Centralsjukhuset i Karlstad. Lokalerna finns i moduler som är tillfälliga, men som ändå ska vara i bruk omkring tio år.

Hus 15 är ett första steg mot nya CSK – och tre kirurgavdelningar har fått flytta från gamla, otidenliga lokaler till nya, moderna som bland annat har en särskild läkemedelsrobot där narkotiska mediciner är inlåsta, enkelrum för patienterna och ett mer behovsanpassat måltidssystem med ett nytänkande gällande maten, där det finns möjlighet för patienterna att både välja vad man vill äta och när man vill äta.

Stor om- och nybyggnadsprocess väntar

– Det här är starten i en stor om- och nybyggnadsprocess som vi gör på Centralsjukhuset, säger Åsa Johansson (S), regionstyrelsens ordförande och konstaterar att detta är den första invigningen sedan regionen invigde operationshuset 2016.

Flera nya arbetssätt ska testas på de nya avdelningar som sammanlagt har 78 vårdplatser, och personalen har själv fått vara med och utveckla avdelningen.

– Det är fantastiskt roligt att få flytta in här. Vi flyttar från det vi kallade retroinspirerade lokaler förut. Det här är så mycket bättre med nya moderna lokaler, tycker Linda Hauge.

Centralsjukhuset – ett nav

Under fredagen hölls den officiella invigningen av det nya huset. Regionstyrelsens nya ordförande Åsa Johansson klippte bandet tillsammans med Linda Hauge.

– Det är en stor händelse och början på en stor omvandling av Centralsjukhuset som kommer att pågå under många år. Centralsjukhuset är ett nav för den värmländska vården och vi ska fortsätta utveckla sjukhuset så att det är tillgängligt och hållbart för varenda värmlänning, säger Åsa Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.