Foto: SVT

Experten om SHL-premiären: ”Skruva ner förväntningarna”

Uppdaterad
Publicerad

Gunnar Johansson, som varit både spelare och tränare för Färjestad och har följt laget inför SHL-premiären tycker att laget borde skruva ner förväntningarna.

– De har väldigt höga ambitioner, de ska vara bäst i Europa och de ska stå på torget igen..... Sänk förväntningarna lite grann.

Han säger att det finns en risk att hamna i en negativ trend om inte de höga ambitionerna nås direkt.

– Då blir vi på läktaren, vi som är publik, mycket gladare om det blir vinst istället för att det ställs de här kraven, säger han.

Frölunda är favorit

Gunnar Johansson tror att Färjestad kommer tre, fyra eller femma i serien. Han ser Frölunda som favorit.

– Frölunda har ett jättebra lag, de har blivit av med få spelare och har väldigt bra nyförvärv. Men det är fem lag som på papperet är överlägsna.

Fem topplag

Frölunda, Växjö, Djurgården, Luleå och Färjestad är de fem som kommer att fajtas om topplaceringarna, tror Gunnar Johansson.

Inför säsongen lämnade flera av de bästa backarna Färjestad och just försvarsspelet behöver laget få ordning på om man ska vara med i kampen om tätplatserna. Det tror Gunnar Johansson, som sett samtliga försäsongsmatcher.

– De måste börja i den änden, så det får till det defensiva spelet, säger han.

”Jättetufft”

Gunnar Johansson varnar också för att Örebro kan överraska i säongspremiären.

– Färjestad har ett mycket bättre lag på papperet, men en premiär är alltid en premiär och det här kommer att bli jättetufft.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.