På torsdagen var Hultsbergsskolan i Karlstad öppen som vanligt igen och lektioner kunde hållas som planerat, men med extra resurser på plats för att möta eleverna. Foto: SVT

Extra resurser på Hultsbergsskolan i Karlstad dagen efter vapenlarmet

Uppdaterad
Publicerad

Dagen efter det stora larmet vid Hultsbergsskolan i Karlstad fanns under torsdagen extra resurser på plats för att möta eleverna och deras frågor.

– Vi har kallat in extra personal, bland annat socialpedagoger, Ungdomar för trygghet och socialtjänstens fältgrupp, säger rektorn för högstadiet, Anna Nilsson.

Hon berättar att dagen började med att lärare fick prata med sin klasser om vad som hänt, men säger att stämningen på skolan varit lugn och trygg.

– Det var en del frågor från eleverna i samband med skolstarten, säger Anna Nilsson.

Larmade efter information från elever

Det var hon, som strax efter lunchtid på onsdagen, slog larm.

– Några elever hade sett en person med ett föremål som kunde uppfattas som vapen. Säkerheten går före allt så jag kontaktade min chef och 112 och polisen var här väldigt snabbt, säger hon.

Skolan inrymde

Eleverna fick vara kvar inne i lektionssalarna och de barn som hunnit komma till fritids fick stanna där medan polisen sökte igenom lokaler och omgivning.

– Jag har stort förtroende för personalen och vi gjorde som vi pratat om och tränat på. Vi upplevde det som lugnt under insatsen.

Har ni nåtts av några nya uppgifter i dag om vad som egentligen hände i går?

– Nej det har vi inte. Polisen fortsätter ju att utreda det här.

Under torsdagen fortsatte polisen med att sammanställa information från onsdagens händelse. En förundersökning har inletts med brottsrubriceringen vapenbrott.

I klippet nedan visas en intervju med polisen från gårdagens rapportering om händelsen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen har larmats till Hultsbergsskolan i Karlstad med anledning av en ”avvikande handling”. Foto: Filip Jemtelius/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.