Trivseltid i skuggan och glassätning prioriteras först de närmaste dagarna. Foto: Karlstads kommun/TT

Extra stöd i värmen går före städning

Uppdaterad
Publicerad

Det ovanligt varma vädret gör att Karlstads kommun nu beslutat att den närmaste veckan prioritera ”stöd i värmen” före städning inom hela verksamheten för vård och omsorg.

– Det viktigaste nu är att alla mår så bra som möjligt. Och då kanske ett kallt fotbad, eller en liten stund ute i skuggan är mer värd än att det blir städat, säger säger Lars-Göran Melin, tf. vård- och omsorgsdirektör, vård- och omsorgsförvaltningen i Karlstad.

”Lite skräp i hörnen kan vi ta i kapp”

Det handlar framförallt om de kunder som inte har omsorg som beviljat stöd. Alltså de som i vanliga fall bara får hjälp med städning och tvätt, men i övrigt klarar sig på egen hand.

– Självklart ska vi fortsätta städa toaletter, kök och annat som är hygieniskt viktigt, men lite skräp i hörnen kan vi ta i kapp senare, säger Lars-Göran Melin.

Andra prioriteringar

Trivseltid i skugga, tid för vätskeintag och glassätning prioriteras alltså allra först de närmaste dagarna. Det vanliga besöket för att städa kommer inte att ställas in, utan användas för just detta.

– Såklart utgår vi från kundernas önskemål. Naturligtvis städer vi om de hellre vill det, men jag tror alla mår bra av lite extra stöd nu i den extrema värmen, säger Lars-Göran Melin, tf. vård- och omsorgsdirektör i Karlstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.