Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att följa med in i bilhallen där bilhandlare Anna Pedersen förklarar vad hon tror ligger bakom den minskade försäljningen av begagnade bilar i Värmland. Foto: SVT

Färre begagnade bilar i Värmland säljs

Publicerad

Det har senaste året det blivit svårare att köpa en begagnad bil i Värmland. På Blocket har antalet annonser för bilar registrerade 2005-2010 minskat med 33 procent i länet.

– Peppar, peppar. Vi har haft tur men jag vet att det varit väldigt svårt för den övriga marknaden att få tag på begagnade bilar, säger Anna Pedersen, bilhandlare i Molkom som märker av minskningen.

Det säljs färre begagnade bilar i Värmland jämfört med riket som helhet. Det visar en jämförelse över annonser på säljsajten Blocket, där både privatpersoner och företag annonserar.

Jämför man maj månad 2021 med maj i år minskade antalet annonser med 33 procent över värmländska bilar som är 12-17 år gamla. I Sverige var minskningen 18 procent under samma period.

Även sajtens utbud av alla bilar minskade under samma period. I Värmland var minskningen 20 procent, i hela Sverige var minskningen av annonser 14 procent.

Hör bilhandlare Anna Pedersen vad hon tror ligger bakom den minskade försäljningen av begagnade bilar i Värmland.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer