Fem års fängelse för utpressning och vapenbrott

Publicerad

Den 28-årige mannen misshandlade och utpressade flera personer på stora summor pengar. Han gick dessutom med en laddad pistol på Drottninggatan i Karlstad. Nu döms han till fängelse för flera grova brott.

Bakgrunden till brotten är knarkaffärer eller knarkskulder. Bland annat pressade 28-åringen en 41-årig man på pengar genom att hota och misshandla honom i slutet av april. Han tvingade honom att köra från Lidsbron in till Hagfors för att ta ut pengar, frihetberövade därmed 41-åringen. Totalt pressades mannen på 20.000 kronor.

Några veckor senare, i mitten av maj, pressades en annan man på pengar. Han misshandlades och tvingades av 28-åringen att ta ut 12.000 kronor och ytterligare 50.000 kronor dagen därpå. Då hotade 28-åringen också mannen och frihetsberövade honom, genom att köra runt med honom i bilen i Karlstad med omnejd.

Hade laddad revolver på stan

Några dagar senare hade 28-åringen tagit sig in i en annan mans bostad och misshandlat denne tillsammans med en annan man. Även här ska brottet ha en anknytning till knarkaffärer.

28-åringen greps på Drottninggatan i Karlstad den 16 maj. Då hade han en revolver laddad med tre patroner på sig och döms därför även för grovt vapenbrott och ringa vapenbrott, då han haft fler patroner i sitt hem. Totalt döms han till fängelse i fem år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.