Se klipp ur filmen som ska locka fler på att vilja bli polis på landsbygden. Foto: Polisen

Kampanj med ”häftiga bilder” ska locka närboende till polisyrket

Uppdaterad
Publicerad

Nu går polisen i region Bergslagen ut i en kampanj för att rekrytera fler poliser. En film med ”häftiga bilder” ska fånga människors intresse för polisyrket.

Bara i polisregion Bergslagen där Värmland, Örebro län och Dalarna ingår ska man enligt planen rekrytera drygt 300 nya poliser fram till 2024, utöver de som behöver ersättas på grund av pensionsavgångar.

– Det är jätteviktigt att många söker och vill bli poliser, säger Henrik Gustafsson, chef vid polisen i Nordvärmland.

Stort behov i Nordvärmland

Framför allt vill man nå personer på landsbygden som vill utbilda sig till polis. I Nordvärmland behövs ett tiotal poliser anställas inom några år.

– Det är många som kommer in på polisutbildningen som vill jobba i storstäderna. Då är det viktigt att de som är rotade här vill bli poliser och stanna kvar här, säger han.

”Inte lugna gatan”

Lars Hedelin, presstalesperson för polisen i Bergslagen, som gjort rekryteringsfilmen, säger att den bygger på häftiga bilder, men att det också kan ske dramatiska saker som polis också på landsbygden.

– Man ska inte tro att det är lugna gatan. Allt som händer i storstäderna händer ibland också här, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.