Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Patricia Edvardsson dansa flamenco och berätta mer om dansen som konstform i klippet.

Flamencofestival har inletts: ”Värmland är redo”

Publicerad

Den allra första flamencofestivalen i Värmland har startat. Under veckan bjuds det bland annat på olika uppträdanden och gratis nybörjarlektioner i Karlstad och Sunne.

– Flamenco är glädje, passion och vi som dansar vill gärna sprida denna danskonst till hela Värmland, säger Patricia Edvardsson, grundaren till Bailando Studios.

Se Patricia Edvardsson dansa flamenco och berätta mer om dansen som konstform i klippet.

Patricia Edvardsson startade Bailando Studios i Karlstad för närmare 20 år sen där man lär ut flamenco och spanska danser. Nu har tiden blivit mogen att arrangera en flamencofestival.

Kultur, Dans och aktivitetsföreningen i Värmland arrangerar festivalen med hjälp av bland andra Region Värmland och Karlstads kommun.

Värmland bjuds på flamencodans under hela veckan i Karlstad och Sunne. Foto: SVT

Festivalen pågår mellan 15-21 augusti och Värmland bjuds på kulturutbyte med spanska ungdomar, gratislektioner och gästande flamencodansare och flamencomusiker. Även ett äldreboende på Rud i Karlstad kommer få besök av dansare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.