– Efter att räkningarna var betalda hade jag 150 kronor kvar. Det var tufft, säger Sigrid Solberg som är en i en växande skara som behövt hjälp för att kunna fira en dräglig jul. Foto: SVT

Hon hade 150 kronor att fira jul för

Uppdaterad
Publicerad

Julen står för dörren och det är en högtid som de flesta ser fram emot med glädje. Men så är det inte för alla. Antalet familjer som behöver hjälp för att klara julen har ökat, åtminstone i Karlstad.

– Efter att räkningarna var betalda hade jag 150 kronor kvar. Det var tufft, säger Sigrid Solberg som fått hjälp av Julänglarna.

Julänglarna, som är ett samarbete mellan privatpersoner och Svenska kyrkan, har nu samlat in julgåvor till behövande i elva års tid.

Och i år är de behövande fler än någonsin. 257 familjer med totalt 596 barn har i år vänt sig till Julänglarna i Karlstad.

Det är en ökning med 70 familjer jämfört med i fjol. En av dem som sökte redan i fjol och fick hjälp är Sigrid Solberg som berättar om sin situation i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pandemijul

Mer i ämnet