Fler flyg till Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Trots att passagerarantalet gått ned på Karlstad Airport så väljer nu Nextjet att satsa på två extra turer till Arlanda.

De senaste åren har Karlstad Airport tappat några linjer och resenärerna har minskat. Men från Nextjets håll tror man att lösningen är att utöka och inte minska.

– När vi har minskat antalet avgånger för att optimera lönsamheten så har vi ockås tappat allt för många passagerare. Så nu har vi fått mandat av våra ägare att göra en rejäl satsning på lång tid för att komma tillbaka till de bra passagerarvolymer vi hade för några år sen, säger Thomas Johansson på Nextjet.

Nextjet kommer att nyanställa 4-10 personer med sin bas här i Karlstad. På så sätt kommer de kunna ha  två plan ska stationerade här över natten. Förurtom dubbla avgångar på morgonen från Karlstad så blir det även två avgångar hem igen på kvällen. Peter Landmark tror att det här är rätt väg att gå för att locka fler resenärer till flygplatsen.

– Tittar man på flygplatser som har monterat upp så har passagerarna kommit tillbaka. Ska vi fortsätta utvecklas och inte bli ett naturreservat i framtiden så måste vi ha bra kommunikationer.

Finns det något intresse för dessa nya avgångar?

– Ja, det finns ett stort intresse. Att vi går upp från tre till fem avgångar per dag och dessutom får två morgon som det varit skriande behov av i många många år känns riktigt glädjande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.