Fler vill plugga utomlands

Uppdaterad
Publicerad

Drygt 300 från andra länder läser på Karlstads universitet och allt fler Karlstadsstudenter söker sig ut i världen.

– Vi jobbar på att få fler utbytesplatser till attraktiva ställen, säger internationella koordinatorn Carina Eriksson. Under senaste året har vi lyckats med det, fler platser i bland annat Hongkong,  Sydkorea och  Kanada.

Nyligen rankade internationella studenter  Karlstads universitet som etta i Sverige. Av 10  möjliga poäng fick Karlstad 9,5 och utmärkelsen Outstanding International Student Satisfaction 2014.

– Universitetet har ca 250 samarbetspartners i hela världen, säger Carina Eriksson. När våra samarbetspartners ser den ökar efterfrågan på platser hos oss och det hjälper i sin tur oss att få fler platser utomlands också.

Större intresse för utlandsstudier

Internationaliseringen är viktig för Karlstads universitet och allt fler studenter från Karlstads Universitet studerar utomlands. 2013 var siffran 109, men förra året 182.  Rut Reed som förra året studerade teater, konst och filmhistoria på Westminster College i Salt Lake City i USA vill gärna uppmuntra andra att åka iväg till andra universitet.

– Världen blir mindre och det är något helt annat att komma till ett land som student i stället för som turist, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.