SMHI varnar för att det finns risk för gräsbrand i Värmland. Foto: Jørn Bærheim/TT

Flera gräsbränder under helgen

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsterna runt om i länet har fått åka ut på flera larm om gräsbränder under helgen. SMHI varnar även för att risken för gräsbränder är mycket stor.

På lördagen brann spred sig en terrängbrand i Molkom till en villa som totalförstördes och det kom även in larm om gräsbränder från Forshaga Hammarö och Filipstad.

Det har även brunnit på ett par ställen under söndagen. Vid lunchtid  fick räddningstjänsten i Sunne åka ut till en gräsbrand vid Lysvik och strax efter klockan två kom ett annat larm om en gräsbrand vid Stöllet, båda dessa bränder ska vara under kontroll.

– Det är mycket torrt i markerna just nu och om det börjar brinna sprider det sig väldigt lätt, säger Mats Moberg, räddningschef i beredskap i Torsby.

Polisen varnar

Polisen i Värmland uppmanar till att man ska vara mycket försiktig om man ska elda utomhus. På sin hemsida skriver polisen att fjolårsgräset är mycket torrt och en från början kontrollerad eldning kan snabbt bli en okontrollerad gräs- eller skogsbrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.