Diesel och hydraulolja har läckt ut från lastbilen som välte mitt i ett vattenskyddsområde i Karlstad. Foto: SVT

Olja läckte ut i vattenskyddsområde

Uppdaterad
Publicerad

Diesel och hydraulolja läckte ut från en lastbil som kört av vägen och vält på E18 i närheten av Ikea i Karlstad på måndagseftermiddagen.

– Det har läckt ut några tiotals liter, problemet är att det är på vattenskyddsområde, sa Björn Johansson, räddningschef i beredskap vid Räddningstjänsten i Karlstad, på eftermiddagen till SVT.

Sent på måndagskvällen pågick fortfarande saneringsarbetet på platsen.

Det var vid Kattfjordens råvattenintag, som är Karlstads kommuns vattenintag, som lastbilen läckt bränsle.

– Vi har pumpat upp en del från diket och nu fortsätter vi med att borra upp tanken för att tappa över bränsle till en säker behållare, sa Björn Johansson.

Först när det var klart skulle bilen bärgas.

Räddningstjänsten planerade också för att gräva upp jord och sanera området från utläppet.

Flera trafikolyckor inträffade under eftermiddagen på E18 i Karlstad. Det innebar stora trafikstörningar på motorvägen. Ett tag på eftermiddagen var trafiken avstängd i båda riktningarna.

Vid 21-tiden på måndagskvällen var vägen öppen för trafik i båda riktningarna. Men saneringsarbetet var bara tillfälligt avbrutet, senare under kvällen skulle det återupptas igen, enligt ett pressmeddelande från Trafikverket.

Också i andra delar av länet inträffade flera trafikolyckor under eftermiddagen och kvällen. Det var till exempel begränsad framkomlighet på riksväg 61 i närheten av Högboda efter en viltolycka.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer