Polisen spärrade av ett område vid Skranta torg i Karlskoga under söndagskvällen Foto: Publikbild

Flera skadade efter blodigt storbråk i centrala Karlskoga

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer fick föras till sjukhus efter att ha skadats i ett stort bråk i centrala Karlskoga under söndagskvällen. Alla tre är allvarligt skadade. Enligt vittnen som slog larm till polisen användes knivar och bollträn när två grupperingar drabbade samman.

Det var strax efter klockan åtta på söndagskvällen som polisen fick larm från flera privatpersoner som sade att det pågick ett brutalt slagsmål på Skranta torg i Karlskoga, något som NWT var först att rapportera om.

– Det har då kommit uppgifter om att det varit knivar inblandat, det ska även ha funnit basebollträn inblandat, säger Per Vikman, vakthavande befäl i polisregion Bergslagen, till SVT Nyheter.

När polisen kom fram till torget fanns fortfarande några personer kvar på platsen, bland annat en person som knivhuggits.

– Han är förd till Örebro sjukhus, och hans tillstånd är kritiskt, säger Per Vikman.

Tiotal personer inblandade

Ytterligare två personer som fanns kvar på Skranta torg när polisen kom fram har förts till sjukhus med knivskador, dock av lindrigare karaktär. Exakt vilken typ av tillhyggen som använts i bråket, där ett tiotal män var inblandade, är i nuläget inte klarlagt.

– Men på platsen har vi hittat en kniv och även en blodig fogsvans (en slags såg, reds. anm), säger Per Vikman till SVT Nyheter.

Tre unga män, födda 1990, 2001 och 1997, har gripits misstänkta för försök till mord. Bakgrunden till sammandrabbningen på torget är inte klarlagt, enligt polisen. En teknisk undersökning har inletts.

– Vi är mitt inne i caset nu. Jag kan gissa mig till att det kommer bli fler frihetsberövanden under natten, säger Per Vikman, vid polisregion Bergslagen.

Ytterligare gripande

Sent på söndagskvällens greps ytterligare en man född 1995. Polisen skriver på sin hemsida under måndagsförmiddagen att totalt fem personer nu anhållits misstänkta för försök till mord. Två av dem är de personer som förts till sjukhus med skador.

Tillståndet för mannen som fördes till Örebro sjukhus är enligt polisen inte längre kritiskt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.