Vägsträckan på E45, mellan Sunne och Torsby, spärrades av i flera timmar efter dödsolyckan på söndagsmorgonen. Foto: HP Skoglund/Värmlands Folkblad

Tre döda efter våldsam frontalkrock på E45

Uppdaterad
Publicerad

En svår trafikolycka inträffade på söndagsmorgonen, på E45 i närheten av Bjälverud mellan Sunne och Torsby. Under eftermiddagen kom bekräftelsen från polisen: Tre personer har omkommit i olyckan.

– Vi kan konstatera att det var en väldigt våldsam kollision, säger Lars Hedelin, som är polisens presstalesperson.

De avlidna är alla hemmahörande i Värmland. Det är två kvinnor i åldern mellan 20 och 25 år som färdades i den ena bilen och en man i 50-årsåldern som körde den andra bilen.

Olyckan inträffade strax före halv åtta på söndagsmorgonen och enligt polisen frontalkrockade de två bilarna på en lång raksträcka på europavägen. Skadeläget beskrevs direkt som allvarligt.

Senare på söndagen kunde polisen bekräfta att alla tre som färdades i de båda bilarna omkommit.

– Just nu kan man inte svara på vad som orsakade olyckan. Men polisens trafikenhet ska utreda om det går att hitta vad som vållade det här, säger Lars Hedelin.

Europaväg 45 var under söndagsförmiddagen avstängd i båda riktningarna. Först vid 14-tiden kunde trafiken släppas på igen.

Posomgrupp ska ge krisstöd

Kommunalrådet i Torsby, Peter Jonsson (S), säger att kommunens Posomgrupp med räddningstjänst, kommunledning, socialtjänst, kyrkan och vården ska inleda sitt arbete för krisstöd.

– Det här är tragiskt och jättejobbigt, men jag som politiker vet inte så mycket mer just nu.

Kicki Lech som är sammankallande för Posomgruppen i Torsby säger att de som ingår i gruppen tagit kontakt med varandra men att hon inte kan säga hur de kommer att agera framåt.

Frontalkrocken inträffade på E45 i höjd med Bjälverud. Foto: SVT/Google earth

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer