Foto: Pontus Lundahl/TT

Flera trafikolyckor på morgonen – svår halka på E18

Uppdaterad
Publicerad

Ett antal trafikolyckor inträffade på kort tid på olika platser i Värmland på tisdagsmorgonen och förmiddagen. Bland annat blev det stopp på E18 öster om Nyängskorset i Grums kommun efter att fyra bilar kört av vägen. Det finns ännu inga uppgifter om personskador.

Strax före halvåtta körde en bil in i mitträcket på E18 vid Gruvön i Grums. Tio minuter senare inträffad en singelolycka på E18 vid Segerstad.

 Nästan samtidigt körde en bil av vägen på E45 söder om infarten till Lofalla, Västra Ämtervik i Sunne kommun.

En personbil körde i diket på E18/E45 vid Segmon. Föraren fördes med ambulans till Centralsjukhuset i Karlstad enligt andrahandsuppgifter till Polisen.

Fyra bilar av vägen

Kvart i åtta kom ett larm om en trafikolycka på E18 öster om Nyängen utanför Grums där polisen rapporterar att fyra bilar hade kört av vägen. Det blev stopp på E18 och i kön som bildades inträffade ytterligare en olycka.

Vid halvniotiden inträffade ytterligare en olycka vid Nyängskorset.

Först vid halvelvatiden var det åter full framkomlighet på E18 vid Nyängen.

Krock nära Mårbacka

Två personbilar krockade strax efter klockan nio på länsväg 241 i korsningen vid Mårbacka i Sunne kommun. Räddningstjänsten uppger att det var svår halka på platsen och en av bilarna hade glidit ut framför den andra i korsningen. Men ingen person skadades vid krocken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.