Flugbindning och betesbygge i Karlstad

Publicerad

Under helgen kan Värmlands sportfiske få sitt lystmäte av såväl flugbindning som betesbyggande när Nöjesfabriken slår upp dörrarna för ett stort sportfiskeevenemang. På plats finns ett 50-tal flugbindare och betesbyggare i toppskiktet som visar upp sina alster.

– Vi räknar med runt 1 500 besökare, säger Pontus Wallin som är en av arrangörerna.

Pontus Wallin representerar den del av evenemanget som går under benämningen Bait Bash och som sätter konsten att bygga andra beten än flugor i centrum. Men flugbindarna finns också på plats under epitetet Fly Fest.

De båda disciplinerna inom sportfisket har tidigare arrangerat mässor i Karlstad. Det här blir dock första gången de gör det tillsammans.

– Det finns ett stort intresse för det här. Vi vill inte bara visa allmänheten hur det går till utan också ge utövarna en möjlighet att träffas, snacka och jämföra alster, säger Pontus Wallin.

Möjligt att prova på

Inne i Nöjesfabriken kommer det finnas en verkstad för betesbyggande och det ges möjlighet för allmänheten att både prova på att binda flugor och bygga andra beten.

– Vi har så mycket gemensamt så vi har valt att gå ihop, säger Pontus Wallin om att de nu samlar både betesbyggare och flugbindare under ett tak.

Evenemanget inleds under lördagen och pågår sedan hela helgen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer