Visa alla (2)
Visa alla (2)

Flyktingar till Glava

Uppdaterad
Publicerad

Redan i nästa vecka kan de första flyktingarna anlända till den nya flyktingförläggningen i Glava.

Ett avtal är nu klart mellan företaget CLT Care AB och Migrationsverket.

Avtalet löper från och med måndag nästa vecka och året ut. Exakt när de första flyktingarna anländer är dock inte klart.

-Det kan bli redan på måndags, säger Lotta Anderberg, enhetschef  på Migrationsverket i Värmland.

-Senast på tisdag tror jag idefinitivt att några är på plats.

De nya ägarna till Glava gästgård, stockholmsföretaget CLT Care AB, har tidigare sagt att de kommer att vara klara för att ta emot flyktingar från och med måndag. CLT Care AB har under veckan varit på plats för att anställa personal för bland annat städning och köksarbete. Det handlar om tolv personer i ett första skede.

Den nya förläggningen blir ett så kallat korttidsboende där flyktingarna ska stanna fyra till sex månader. Enligt  Lotta Anderberg gäller avtalet kost och logi för 200 flyktingar. Vilka nationaliteter det rör sig om är inte klart.

Kommunalrådet Claes Pettersson (S) har tidigare kritiserat Migrationsverket för bristande information om den nya anläggningen. En enig kommunledning har i en skrivelse krävt besked om planerna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer