FMI i samma lokaler som Länsstyrelsen Foto: SVT

FMI ska dela lokaler med Länsstyrelsen

Uppdaterad
Publicerad

Fastighetsmäklarinspektionen flyttar till Karlstad efter sommaren. Nu är det klart att de kommer ha sina kontor i samma byggnad som Länsstyrelsen.

I september 2016 togs ett regeringsbeslut om att Fastighetsmäklarinspektionen (FMI) ska flytta sin verksamhet från Stockholm till Karlstad. Nu är det alltså också klart vart i Karlstad de ska vara, de kommer dela lokaler med Länsstyrelsen.

– Det är mycket glädjande att vi nu har ett hyresavtal om nya lokaler i Karlstad och en överenskommelse med Länsstyrelsen om kontorsservice, säger Eva Westberg, FMI:s myndighetschef, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Påtvingad flytt slår hårt mot myndighet

– Myndighetssamverkan är en prioriterad och mycket viktig fråga och det här är ett mycket bra exempel på hur statliga myndigheter kan samverka i länet, säger Kenneth Johansson, landshövding, i samma pressmeddelande.

Letar nya medarbetare

Att FMI ska flytta från Stockholm har, enligt Eva Westberg, inneburit att en del av de anställda sagt upp sig eller begärt tjänsteledigt. Myndigheten behöver därför anställa nya.

– Utifrån vårt behov av att rekrytera nya medarbetare är det positivt att vi nu kan berätta vart vi kommer ha vårt nya kontor, säger Eva Westberg i pressmeddelandet.

FMI flyttar officiellt in i Länsstyrelsens lokaler den 1 december i år, men förhoppningen är att de ska kunna börja använda kontoren redan 1 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.