Folkracefest i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Edaföraren Sandra Hultgren tog hem damklassen när folkracetävlingen NGK Masters avgjordes på Kalvholmen i Karlstad under lördagen.

Drygt sex tusen personer trotsade regn och rusk för att se folkraceuppgörelsen på Kalvholmens motorstadion i dag. I startfältet fanns allt från folkraceveteraner till rallycrossens superstjärnor. Och den före detta ishockeyspelaren Jörgen Jönsson.

Missade A-finalen

Men Jörgen Jönsson fick i likhet med etablerade rallycrossförare som Ramona Karlsson och Pontus Tidemand finna sig i att missa A-finalen och nöja sig med att göra upp sinsemellan i ett kändisheat.

Eriksson tvåa

Den ende av de deltagande rallycrosstjärnorna som gick hela vägen och tog plats i A-finalen var Sebastian Eriksson. Men han fick ge sig på sista varvet. Segern i herrarnas final gick i stället till Tobias Svärd från MK Orion. I damernas final var SMK Edas Sandra Hultgren aldrig hotad. Hon närmast defilerade i mål och var jublande glad över segern.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.