Marianne Utterdahl (SiV) regionråd och ordförare i hälso- och sjukvårdsnämnen i Region Värmland. Foto: SVT

Förändringen inom ambulansen inte beslutad

Publicerad

Den förändring av ambulanssjukvården som presenterades av Region Värmland i dag är inte beslutad. Det klargör regionrådet Marianne Utterdahl (SiV).

– Det är ett förslag från verksamheten. Det är inte politiskt förankrat, säger hon.

Det var vid lunchtid på måndagen som nyheten om att ambulanssjukvården i länet skulle genomgå förändringar. Region Värmland skickade då ut ett pressmeddelande där det bland annat framgick att ambulansverksamheten i Munkfors skulle flyttas till Deje.

– Det är inte beslutat utan ska tas upp för politisk diskussion, säger Marianne Utterdahl (SiV) som med det låter förstå att det är politikerna och inga andra som ska ta beslut om de eventuella förändringarna.

Ärendet kommer att tas upp på kommande sammanträde i regionens hälso- och sjukvårdsnämnd.

– Det är ett förslag från verksamheten. Att det kom att uppfattas på ett annat sätt kan nog bero på att alla sitter så tajt till med coronasituationen att det kan ha skett något missförstånd, säger Marianne Utterdahl (SiV).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.