Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ehsan Andesh är en av flera arrangörer som kommer ha aktiviteter som en motvikt inför Paludans demonstration. Foto: SVT

Föreningar uppmuntrar unga med aktiviteter inför Paludans besök

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen väntas den högerextrema politikern Rasmus Paludan att hålla sin demonstration på Kronoparken i Karlstad. Inför hans besök har flera föreningar anordnat aktiviteter och tävlingar på Klasmossens IP för att få ungdomar att inte gå dit och lyssna.

Efter att Rasmus Paludan fick tillstånd att hålla sin demonstration på Kronoparken i Karlstad har reaktionerna varit många. Som en motvikt till hans demonstration har flera tagit initiativ och arrangerar olika aktiviteter och tävlingar på Klasmossens IP för få ungdomar att inte gå dit.

En av arrangörerna är Ehsan Andesh, personlig tränare på Fitness Delux som berättar att det inte finns någon anledning att vara där.

– Jag tycker att han har rätt att vara här för att det är demokrati. Men han vill provocera människor och det är synd att han ska visa demokrati på detta sättet, säger Ehsan Andesh, personlig tränare på Fitness Delux.

Hör mer i klippet när arrangörerna berättar om deras synpunkter varför ungdomar inte ska besöka Rasmus Paludans demonstration.

Här finns många förebilder

På fredag kommer flera föreningar att hålla till på Klasmossens IP med aktiviteter och tävlingar som drar igång klockan nio på morgonen.

– Här uppe finns det många vuxna och goda förebilder och det är det som behövs, säger Therese Lückner som är en av arrangörerna från Fitness Delux.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.