– Det är jätteroligt! Wiksfors bruk har växt jättemycket under den här sommaren. Från att inte ha varit mycket alls har det gått till att bli ett väldigt attraktivt resmål, säger vdn och delägaren Lars Evert Wikholm. Foto: Rino Rotevatn/SVT

Förfallet bruk i Långserud blev turismsuccé

Uppdaterad
Publicerad

Under fyra decennier stod Wiksfors bruk i Långserud i Säffle kommun och förföll. Men för två år sedan köpte en skara entreprenörer bruket som nu sjuder av liv.

– Vi är ett gäng tokar som såg någonting i det här, säger vd:n och delägaren Lars Evert Wikholm.

Den 25 november får Wiksfors bruk ta emot Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turisms stora turismpris. Ett pris som delas mellan Wiksfors bruk och Naturbyn vars ägare, Thomas Peterson, för övrigt också är delägare i Wiksfors bruk.

– Det är jätteroligt! Wiksfors bruk har växt jättemycket under den här sommaren. Från att inte ha varit mycket alls har det gått till att bli ett väldigt attraktivt resmål, säger Lars Evert Wikholm som är delägare och vd för Wiksfors bruk.

Lars-Evert Wikholm köpte bruket tillsammans med ytterligare tre personer 2018. Sedan dess har det gått snabbt. Nu inrymmer det gamla bruket hela elva företag med en stor spännvidd. I bruket ryms allt från högteknologi till pizzabak.

I videon ovan förklarar vdn Lars Evert Wikholm styrkorna i satsningen på att blåsa liv i det gamla bruket i Långserud.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.