Bilder på larmminan och pistolen ur polisens förundersökning. Foto: Polisen

Forshagabo hade larmmina och amfetamin hemma – åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En forshagabo i 35-årsåldern åtalas vid Värmlands tingsrätt för bland annat grovt narkotikabrott, grovt vapenbrott och brott mot lagen om explosiva varor. Vid en husrannsakan hittades bland annat en larmmina och ett halvt kilo amfetamin.

Mannen, som polisen misstänker har kopplingar till en kriminell mc-klubb, greps av polis vid en bensinmack i Forshaga i oktober förra året. Polisen misstänkte att mannen var narkotikapåverkad och i bilen hittades en modifierad startpistol.

Med anledning av det misstänkta vapenbrottet söktes mannens bostad igenom. Enligt åtalet hittades drygt ett halvt kilo amfetamin, narkotikaklassade tabletter, dopingpreparat, ammunition och en larmmina.

Larmminan tillhör Försvarsmakten och är en anordning med snubbeltråd som tjuter och lyser när den utlöses.

Mannen åtalas för, förutom flera brott kopplade till gripandet, också för grov vårdslöshet i trafik. Han misstänks ha orsakat en trafikolycka i januari 2019 på E18 utanför Grums.

Det framkommer inte av stämningsansökan vad mannen har för inställning till åtalet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.