Forshagaelevernas hemsida. Foto: SVT

Forshagaelever i final i Webbstjärnan

Publicerad

Bloggen ”Framsteg i svenska”, som drivs av elever på Språkintro på Forshaga akademien, är en av 15 finalister i tävlingen Webbstjärnan.

Eleverna som pluggar Språkintro på Forshagaakademien driver tillsammans bloggen ”Framsteg i Svenska”, där de skriver om sin utveckling och delar med sig av tips till varandra. Bloggen var en av hundra nominerade till Internetstiftelsen i Sveriges tävling Webbstjärnan, och nu är de ett av de 15 bidragen i final.

”Jättekul att vara i final”

Zehra Özdemir är 17 år gammal, och en av eleverna som står bakom bloggen.

– Det är jättekul att vara i final! Jag tycker det är bra att ha en blogg i undervisningen för man lär sig mycket. Det är bra att det vi jobbar med finns på nätet för det är ju där vi ungdomar är, säger Zehra Özdemir i ett pressmeddelande.

Avgörs i maj

Johan Anderson är lärare på Forshagaakademien och har även varit ansvarig för de klasser på Forshagaakademien som vunnit tävlingen tidigare år.

– Våra språkintroelever är modiga och kreativa och det har varit otroligt givande att se deras utveckling under detta läsår. Det är också kul att följa kommentarsflödet på vår blogg där eleverna skriver tips och positiv feedback till varandra, säger Johan Anderson i ett pressmeddelande.

Finalen i tävlingen avgörs i Stockholm den 15 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.