Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Marita Toreheim Kase, verksamhetschef för postcovidmottagningen på CSK, berättar i klippet om hur arbetet går till på mottagningen. Foto: Maria Krums Vabins/SVT

Fortsatt inflöde av drabbade till postcovidmottagningen på CSK

Publicerad

Det fortsätter att komma in remisser till postcovidmottagningen på Centralsjukhuset i Karlstad. Den har varit öppen sedan juni 2021 och här skickas man som patient vidare till specialister för att få den hjälp som man anses behöva.

– Vi kallar in exempelvis lungspecialister eller hjärtspecialister. Vi har ju möjlighet att koppla in den som behövs för att kunna hjälpa patienten, säger Marita Toreheim Kase som är verksamhetschef.

Här finns också möjlighet att få hjälp med psykiska problem kopplade till postcovid. När det kommer till smak- och luktförändringar så börjar patienten med en remiss till postcovidmottagningen, där en bedömning görs innan patienten skickas vidare till öron- näsa- halsmottagningen.

– Där gör man tester för att försöka få tillbaka sitt minne för lukt och smak.

Långa behandlingstider

Det är ett lägre inflöde av remisser till mottagningen än tidigare, berättar Marita Toreheim Kase.

Men å andra sidan har vi inte kunnat hjälpa alla patienter med behandling än, för behandlingarna pågår ofta under lång tid. Några patienter har vi haft under ett helt år men som fortfarande blir hjälpta av oss.

I klippet berättar Marita Toreheim Kase om chanserna att få luktsinnet tillbaka och om postcovidmottagningens framtid.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.