Dödsolycka med skoter – förundersökning läggs ned

Uppdaterad
Publicerad

Polisen lägger nu ner förundersökningen i samband med att en 77-årig kvinna omkom i en skoterolycka vid Skråckarberget i Torsby kommun på nyårsafton.

Olyckan skedde vid 14-tiden den 31 december då en grupp tyska besökare åkte en arrangerad skotertur i Skråckarberget. Föraren av den ena skotern körde av leden och kolliderade med ett träd. Kvinnan som satt bak på skotern skadades så svårt i olyckan att hon senare avled. Föraren klarade sig enligt polisen utan större fysiska skador.

Grupp nybörjare

Polisen beslagtog initialt skotern och inledde en förundersökning men den läggs nu ner.

– Det var en grupp nybörjare som var ute på skotersafari. Föraren gasade av misstag när han skulle bromsa, det var en olycka, säger David Askeröd, förundersökningsledare hos polisen.

”Mänskligt felhandlande”

Det finns inte heller någon misstanke mot arrangören Roland Reinerth.

– Genomgången var normal och skoterna var ok, det var mänskligt felhandllande. Tyvärr händer det ibland, det är jättetråkigt, säger Reinerth.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.