Kristinehamns kommunhus / Kristinehamns kommun. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Förvaltningschef i Kristinehamn sparkas efter konflikt

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsen i Kristinehamn har beslutat att chefen för miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen, Marielle Brandlöv Nilsson, måste lämna sin post. Bakgrunden är en konflikt som tog ordentlig fart efter att hon anmält kommundirektören för kränkning.

En utredning friade kommundirektören från anklagelserna om kränkning men konstaterade samtidigt att det fanns arbetsmiljöproblem att komma till rätta med.

Men efter att först ha varslat miljö- och stadsbyggnadschefen, Marielle Brandlöv Nilsson, om uppsägning beslöt kommunstyrelsen nu att gå vidare, vilket innebär att hon”ska skiljas från nuvarande befattning”, som det heter i ett pressmeddelande.

”Nödvändigt beslut”

– Vi måste komma vidare. Kommundirektören och den kommunövergripande ledningsgruppen där alla förvaltningschefer ingår har i uppdrag att jobba med en sammanhållen kommun, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Nilsson (S) som menar att beslutet är nödvändigt.

”Det är tråkigt”

Marielle Brandlöv Nilsson säger till SVT att hon inte fått någon formell uppsägning än, och att hon befinner sig i lite av en chock.

– Det är ett tråkigt beslut som kommunstyrelsen nu fattat och extra tråkigt är det att det fattas utan beslutsunderlag som jag ser det, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.