Hör Nils Andersson berätta mer i klippet om vad musiken betytt och hur han ser på tävlingarna i Höljes. Foto: SVT

Från Idol till rallycross för Arvikabon Nils Andersson

Uppdaterad
Publicerad

2016 tog sig Nils Andersson till slutaudition i TV4:s program Idol. I år har han fått en annan guldchans, en plats i teamet hos Kristofferssons Motorsport och chansen att köra nio tävlingar i supercar lites. Under Kristi Himmelsfärdshelgen kör han flera tävlingar i Höljes.

– Det är med skräckblandad förtjusning, säger Nils Andersson.

Hör Nils Andersson berätta mer i klippet om vad musiken betytt och hur han ser på tävlingarna i Höljes.

21-årige Nils Andersson kommer i år köra full säsong i RallyX Nordic och SM. Jämfört med förra året är det ett stort steg, han har köpt loss bilen han körde förra året, kravet på sponsorer har ökat och han tränar betydligt mer.

– Träningen är i motorsport mycket viktigare än man tror, det gäller att hålla fokus under en hel helg och inte tappa humöret, säger Nils Andersson.

Mentorn – en världsmästare

Hans mentor är ingen mindre än den flerfaldige rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson, son till teamchefen Tommy Kristoffersson.

– Han är stenhård, han är riktigt bra. Han engagerar sig otroligt mycket och har hjälpt mig att utvecklas enormt, säger Nils Andersson.

Nils läser till ingenjör i Karlstad och spelar i band vid sidan av motorsporten. Och musiken har faktiskt varit en nyckel till framgång inför årets satsning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.