Fredrik ser fram emot rallyt

Uppdaterad
Publicerad

Lite i skymundan av Pontus Tidemand så är 22-årige Fredrik Åhlin den andra värmländska föraren att se upp med i svenska rallyt – men då i WRC2 -klassen – ännu ett steg mot målet att en gång bli världsmästare.

Helnöjd med uppladdningen inför Rally Sweden kunde Fredrik Åhlin ratta hem från det norska Mountain Rally i helgen. Där han vann  den tvåhjulsdrivna klassen. Nu ser han fram emot en fajt på dom värmländska rallyvägarna där han fått chansen til start i WRC2-VM av en däckfirma och ett engelskt team.

– Det är så klart jätteviktigt, kul och en stor ära att man får chansen att göra det här. Jag har åkte Svenska Rallyt en gång och det är något speciellt med att köra på hemmaplan, säger Fredrik Åhlin som är uppväxt på Hammarö, men numera bor i Karlstad.

Rallyt i Värmland 2014

Fredrik Åhlin har betraktats ett stort rallylöftet i flera år och är med i rallylandslaget. Nu får han möjlighet att visa vad han kan i rally-VM i klassen snäppet under värsting-WRC bilarna troligen med flera starter i år.

Men han har redan fått känna på att vägen inte alltid är spikrak. 2012 när han skulle slå igenom på riktigt förstördes säsongen av tekniskt strul från start. Han kraschade dessutom två gånger å i den i junior-VM avslutningen i Spanien skadade han sig rejält.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rallyt i Värmland 2014

Mer i ämnet