Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se hur det guppar inne i bilen när Fredrick kör på grusvägen – flera av de boende i området väntar på asfalt på Strandvallsrakan i Slottsbron, i Grums kommun. Foto: SVT/ Elin Johansson

Fredrick kör på grusvägen i Slottsbron varje dag – vill få den asfalterad

Publicerad

Här har politikerna har lovat asfalt i flera år. Men den cirka 350 meter långa Strandvallsrakan i Slottsbron är fortfarande grusväg – och det kan dröja ytterligare innan asfaltsvägen blir verklighet.

– Våra bilar går sönder om vi ska fortsätta åka här, säger Fredrick Sjöberg som kör på grusvägen varje dag.

Strandvallsrakan leder till ett 30-tal fastigheter och runt 250 båtplatser samt Slottsbrons IF. De boende i området har i många år vädjat till Grums kommun om att asfaltera vägen.

I mars 2022 publicerade Socialdemokraterna ett inlägg på sociala medier där de lovade att asfaltera vägen om de vann valet. Ett löfte som kommer att hållas, men det dröjer till det infrias.

– Vi har med detta som vårt vallöfte och kommer att genomföra det under denna mandatperiod, säger Malin Hagström, (S) kommunalråd i Grums.

Orden till Grums kommun: ”Kör ju själva här”

Fredrick Sjöberg har bott i villaområdet bakom idrottsplatsen i 26 år. Han använder vägen dagligen när han när han åker till jobbet och när han ska köra dottern till skolan.

– Det är många som åker på denna väg. Vi som bor här nere, de som ska till sina båtplatser och även kommunen själva kör här med lastbilar, säger Fredrick.

Bilen trasig – menar att det beror på grusvägen

Fredrick Sjöberg har tvingats byta styrled på en bil han haft tidigare och menar att det är på grund av att han åkt på den guppiga grusvägen.

– Vi får hoppas att kommunen vill lägga ner energi så de inte förstör sina egna bilar. Våra bilar går sönder om vi ska fortsätta åka här, säger han.

För att ta sig till återvinningsstationen måste man också använda grusvägen.

Starta klippet för att se när Fredrick kör på den guppiga vägen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.