Det finns mycket att välja på hos Fritidsbanken i Deje i Värmland. Och allt är gratis att låna. Foto: SVT

Fritidsbanken prisbelönt

Uppdaterad
Publicerad

Fritidsbanken, som startade i Deje, har tilldelats Svenska Barnidrottspriset för sitt arbete med att öka idrottandet och välbefinnandet för unga.

– Det är en stor ära att få Svenska Barnidrottspriset. Målet med vår verksamhet är ju att barn och unga ska få prova på så mycket idrott som möjligt och det känns fantastiskt att juryn har valt oss till pristagare, säger David Mathiasson, projektledare hos Fritidsbanken i ett pressmeddelande.

Svenska Barnidrottspriset delas i år ut för tredje gången av Nätverket för svensk barn- och ungdomsidrott. Juryn har bestått av Anna Haag, Emil Jönsson och Björn Ferry.

Nu väntar prisutdelning i samband med Diamond League i Stockholm den 30 juli.

Juryns motivering

Fritidsbanken har på ett föredömligt vis sammanfogat det sociala entreprenörskapet och integration med hälsa och idrott och på det sättet breddat målgruppen för alla typer av idrott. Genom att bygga på de fundamentala grunderna inom idrott som glädje och gemenskap, når man fler unga och på så sätt ökar idrottandet och välbefinnandet för unga i dessa kommuner.

Fritidsbanken har tagit tillvara på barnidrottens grundsten att alla ska ha samma möjlighet till lek och idrott. Genom sitt unika system där alla utrustning finns till låns ges alla samma förutsättning och möjlighet att delta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.