Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon ovan ser du hur långt snöläggningen kommit i de båda backarna. Foto: SVT/Morgan Kringstad

Full fart på snökanonerna i Värmland

Publicerad

Enligt SMHI ligger temperaturerna i Värmland flera grader lägre än normalt just nu. Att det är såpass kallt gör att snökanonerna går för fullt på skidanläggningarna runt om i länet.

I de ideellt drivna slalombackarna i Kil och Deje läggs nu snö. Det är en tidigare snöläggning än vad ett normalår ger möjlighet till, något som förstås är en fördel för de slalomklubbar som driver anläggningarna.

– Fördelen är att vi har kunnat göra snö nu, när elen är relativt billig, säger Per Norell som är vice ordförande i Deje alpina klubb.

Stabilt underlag

I Dömlebacken ligger redan ett rejält lager snö. Det borgar för ett stabilt underlag som kan vara hela säsongen eftersom konstsnön är betydligt mer tålig än natursnö.

I Frykstabacken är snötäcket fortfarande relativt tunt men om kylan håller i sig kommer även den backen snart vara snötäckt.

I videon ovan ser du hur långt snöläggningen kommit i de båda backarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.