Hör vad Branäs platschef, Christoffer Lilja, menar med att julen glider in på en räkmacka. Foto: SVT

Fullbokade skidanläggningar trots milt väder

Uppdaterad
Publicerad

Jul- och nyårshelgerna är väldigt viktiga delar av säsongen för länets skidanläggningar. Vädret har inte varit idealiskt den senaste tiden men anläggningarna är igång och det är fullbokat på de flesta håll.

På Värmlands största skidanläggning Branäs är det helt fullbokat under jul- och nyårshelgerna och snö finns det i backarna.

Det gäller också för Hovfjället där man längtar efter kyla och snö även om man med hjälp av snökanonerna har fått fram 75 procent av den snömängd som behövs för anläggningen.

– Bokningsläget totalt är bättre än förra året, säger Johan Larsson, vd på Hovfjället.

Minusgrader på önskelistan

Valfjället Skicenter har kunnat producera mer snö än förra året och det finns redan tillräckligt för säsongen. Bokningarna ser bra ut på nyår men lite mittemellan över julen.

Ski Sunne har vandrarhem och de stugor de förmedlar är fullbokade i helgerna men samtidigt är det kanske de som lider mest av mildvädret. Troligtvis öppnar stora backarna i helgen och det är viktigt att kunna göra det.

– Jul och nyår är jätteviktiga säsongsdelar, intygar Curt Rudin, vd på Ski Sunne.

Minusgrader står definitivt på önskelistan så att julgästerna kan få det de önskar i de värmländska skidanläggningarna. Snökanoner och pistmaskiner står och väntar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.