Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dansbandet Remicks orkester spelar i Köla Kyrka under Dansbandsgudstjänsten. Foto: Håkan Wikström

Fullsatt i Köla när det bjöds på dansbandsgudstjänst

Uppdaterad
Publicerad

Det var ingen vanlig gudstjänst i Köla Kyrka i helgen. Dansbandet Remicks och dansgruppen Line Ladies konkurrerade med kyrkoherde Tony Danielsson om kyrkobesökarnas uppmärksamhet.

– Vi hade dansbandsgudstjänster innan pandemin. Nu var det dags att testa igen.

Mer traditionella kyrkobesökare kanske rynkar på näsan åt påfund som dansband och line dance framme vid altaret. Men det stoppar inte kyrkoherde Tony Danielsson och församlingsrådet.

Ny målgrupp

– Vi märker att det kommer en liten annan målgrupp, som är mitt i livet och som kanske inte kommer annars. Och kan vi locka hit fler så tycker jag att dansband är okej. Det är möjligt att vi kanske testar med pop- eller rockgudstjänster också.

Och både vana och ovana kyrkobesökare verkade nöjda.

”Jättekul initiativ”

– Jag tycker att det är ett jättekul initiativ, mer sånt, säger Karin Gramén, som tillsammans med sönerna Hebbe och Alf tittade lite extra när mamma och mormor dansade line dance.

– Hon var jätteduktig, verkligen, säger Karin och skrattar.

Se mer av dansbandsgudstjänsten i Köla i klippet ovan,

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.