Den illegala jakten ska ha pågått sedan 2014, enligt åklagaren. Foto: Arkivbild, SVT

Fyra anhållna för grova jaktbrott

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder en serie jaktbrott i mellersta Sverige. Fyra personer anhölls i fredags kväll misstänkta för grova jaktbrott. De ska illegalt ha jagat och skjutit rovdjur som havsörn och varg, rapporterar Aftonbladet.

– Brottrubriceringarna är grovt jaktbrott, grovt jakthäleri och förberedelse till grovt jaktbrott. Alla är inte misstänkta för alla brott, säger Annika Collin, pressansvarig på Åklagarmyndigheten, till TT.

Den misstänkta brottsligheten har pågått i flera år.

– Brotten ska ha ägt rum sedan den 1 januari 2014, säger Annika Collin.

Förundersökningen leds av en miljöbrottsåklagare. Enligt Aftonbladet är polisens nationella operativa avdelning inkopplad i utredningen.

– Det som händer nu är att personerna kommer att tillförordnas offentliga försvare och förhöras i helgen. Sedan har åklagaren fram till måndag klockan 12 på sig att begära en eller flera personer häktade, säger Annika Collin.

De anhållna ska vara från Västmanland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.