Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet kan du höra hur ägaren reagerade när hon fick veta om sin mammas och mormors gamla brudklänningar. Foto: SVT

Gåtan med bortglömda brudklänningarna har fått en lösning

Uppdaterad
Publicerad

Kommer ni ihåg brudklänningarna i Arvika, som man letade efter ägarna till, och som vi berättat om tidigare? Nu har sökande gett resultat.

I fredags berättade vi om de två brudklänningarna som hittats på en vind i Arvika. Fastighetsägaren, som hittat plaggen, ville ha tag på ägaren till plaggen så man slapp slänga dem – och gick ut med en efterlysning på sociala medier.

Efter detta har ledtrådarna kommit in – både till fastighetsbolaget och till oss här på SVT. Och letandet har gett resultat.

Mor och dotter

Den ena klänningen visar sig ha tillhört Anna-Greta Tibell, som en gång ägde huset. Hon gifte sig på 50-talet. Den andra klänningen tillhörde hennes mamma Ester, som gifte sig på 20-talet.

Nu kommer Anna-Gretas dotter, som bor utanför Stockholm, att få klänningarna.

– Vi har pratat med henne och hon visste inte om att klänningarna fanns sparade. Hon tyckte att var jättekul att de kom fram, berättar fastighetsekonomen Sanna Danielsson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se inslaget från förra veckan där vi gick på jakt efter ledtrådar för att hitta ägaren till klänningarna. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.