Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet hör du vad Dante Jonasson och Vincent Sjögren tycker om att spela golf istället för att åka skridskor. Foto: SVT

Golf istället för skridskor på sportlovet

Uppdaterad
Publicerad

Idag går tusentals barn i Värmland på sportlov. Men då utsikten för vintersport dålig på de flesta håll i länet, få får man ta till andra knep.

På sportlovet brukar det vara högtryck på isbanan i Mariebergsskogen i Karlstad, men i år kommer den inte att vara öppen alls under lovet.

– Det beror på det milda vädret, vi har inte haft öppet på hela vintern, säger Åsa Bengtsson, kioskansvarig i Mariebergsskogen. Hon berättar att det inte inträffat sedan 2006.

Men sysslolösa behöver de sportlovslediga barnen som besöker Mariebergsskogen inte gå för nu kommer man istället öppna minigolfbanan.

– Det brukar vi inte göra förrän i maj men är det sådant här väder går det ju bra.

SVT rapporterade · Vad gör du på sportlovet när snön saknas?

14.29
Hej alla sportlovsfirande värmlänningar. Vad hittar ni på om ni saknar snön? Bjussa på era tips här!
15.57
Idag har vi varit och badat i Örebro (Gustavsvik). Klassisk sportlovsaktivitet för oss! De har extra långa öppettider på lovet, vi kom strax efter öppning kl 9 och stannade till ca 13. Lagom med folk, inte så galet som det varit andra lov.
16.55
Eftersom de "vanliga" aktiviteterna inte går att genomföra, då de kräver snö utomhus, så blir det mer "hänga med kompisar hemma"-aktiviteter för barnen denna vecka. (spel/musik/film).
17.53
Blir nog en del skidåkning ändå när de tappert kämpar på här i Sunne för att kunna hålla backen öppen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer