Foto: SVT

Golfproffset Jenny Haglund lever sin dröm

Uppdaterad
Publicerad

Golfproffset Jenny Haglund från Karlstad blev första värmländska att kvalificera sig för den högst klassade damtouren i världen, LPGA-touren.

– Det här har varit en dröm sen jag var liten flicka, berättar hon en dryg vecka efter det pressande kvalet i USA. 

För en dryg vecka sen blev det klart. Jenny Haglund, 25 år, från Karlstad golfklubb hade klarat ett åtta ronder långt maratonkval i USA och tagit sig till den främsta damtouren, LPGA-touren, där världens bästa spelare huserar.

– Det var svårt att ta in det faktiskt, det tog mig några dagar. Det är först nu så här en vecka senare som jag börjar förstå att jag faktiskt har klarat mitt mål, förklarar Jenny Haglund.

Trea i sammandraget

Säsongen 2018 innebar ett digert program med många tävlingar i olika världsdelar för Jenny. Den innehöll inte bara avancemanget till LPGA-touren utan det blev också en seger på undertouren Symetra tour och flera topplaceringar där. Dessutom tog hon en sensationell seger på Europatouren där hon faktiskt ligger trea i sammandraget inför den sista tävlingen i Spanien nästa vecka.

– Det har ju så klart varit den längsta och tuffaste säsongen hittlls i min karriär, säger Jenny Haglund.

”Fortsätta enligt min plan”

Jennys tränare Fredrik Eliasson anser att  hennes stora framgångar framförallt beror på tävlingspsyket.

– Hon gillar att tävla lite extra och det är det som behövs om man ska kunna ha fokusering och kunna hålla under så lång period, förklarar Fredrik Eliasson.

Jenny, liksom hennes tränare, verkar ganska lugn inför ett antal duster med världens bästa spelare nästa år i LPGA-touren.

– Jag tänker fortsätta enligt min plan och köra på liksom, jag tänker inte göra så mycket annorlunda, och fortsätter:

– Det är klart att jag har jättemycket som jag skulle vilja förbättra och utveckla men jag tänker ju fortsätta med samma grej och lita på att det jag gör är bra, säger Jenny Haglund.

Hon vet ännu inte när hennes säsong drar igång på LPGA-touren men troligtvis i februari nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.